Cím: 6760 Kistelek, Kossuth u. 41.

Igazgató: Kerepeczki Magdolna

Telefon: 598-010

Ruzsa: 285-369, 285-370

Fax: 598-011

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény 114 férőhelyes tartós, bentlakást nyújtó szociális otthon, amelynek az alapító dokumentumában megfogalmazott feladatai és tevékenysége: az otthon lakóinak magas színvonalú és differenciált gondozása, előgondozása, koruknak és egészségi állapotuknak megfelelő, korszerű alap- és szakorvosi, fizikai egészségügyi- és pszichés ellátása, kórházi kezeléshez való jutás biztosítása, célszerű és hasznos tevékenység megszervezése, foglalkoztatás, gyógyszer-és gyógyászati segédeszközökkel való ellátás. Az intézmény 111 férőhelyen hagyományos, 3 férőhelyen emelt szintű ellátást biztosít. A Napsugár Otthon korszerű épületben működik az 5. számú főút mellett, jól megközelíthető helyen.

 

Telephelyei:

 

Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Mórahalmi Idősek Otthona

Cím: 6782 Mórahalom, Szegedi u. 1.

Telephely vezető: Gőgh Edit

Telefon: 62/580-232

Fax: 62/580-233

Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény 100 férőhelyes tartós, bentlakást nyújtó szociális otthon, amely Mórahalom központjában a városi fürdő mellett található. Feladata az időskorú emberek fizikai, egészségügyi ellátása, pszichés gondozása, hasznos tevékenységük megszervezése. Állandó nővéri felügyelet és rendszeres orvosi ellátás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a lakók lelki egészségvédelmére, fontosnak tartják, hogy családias környezetben töltsék mindennapjaikat és az intézmény dolgozóival harmonikus kapcsolatban legyenek.

 

Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Ópusztaszeri Otthona

Cím: 6767 Ópusztaszer, Tóhajlat 133.

Telephely vezető: Simon Györgyi

Telefon: 575-575, 575-574

Fax: 575-588

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A intézmény korábban Pallavicini őrgróf kastélya volt. A kastély 1981-ben egy 150 férőhelyes pavilonnal bővült. 

Jelenleg 278 férőhelyes pszichiátriai betegek ápoló-gondozó otthonból és 2 db rehabilitációs célú lakóotthonból áll az intézmény,a melynek beutalási körzete az egész megye területe. Típusának megfelelően végzi a beutalt elmebetegek gondozását, biztosítja koruknak, egészségügyi állapotuknak, betegségüknek megfelelő, korszerű fizikai és egészségügyi ellátását, fizikai és kulturális foglalkoztatását. 

 

Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthona

Cím: 6786 Ruzsa, Pipacs tér 9.

Telephely vezető: Mencser Nóra

Telefon: 62/585-101

Fax: 285-370

Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény 110 férőhelyes tartós, bentlakást nyújtó korszerű, szociális otthon. Feladata az időskorú emberek korszerű fizikai, egészségügyi ellátása, pszichés gondozása, hasznos tevékenységük megszervezése. Az intézmény 1996. október 1-én kezdte meg a működését.

 

Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Ásotthalmi részlege

Cím: 6783 Ásotthalom, II. körzet 121.

Telephely vezető: Czöndörné Mohai Ibolya

Telefon: 62/591-101

Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézmény 1 db 26 férőhelyes ápoló-gondozó otthonból, 1 db 12 férőhelyes ápoló-gondozó célú lakóotthonból és 1 db 12 férőhelyes rehabilitációs célú lakóotthonból áll. Az 50 fő enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos lakók ellátásánál az egyéni fejlesztési terv alapján önálló életvezetési képességek kialakítására és fejlesztésére, a társadalomba történő integrációjukra törekszenek. Kiemelten fontos az intézmény nyitottsága, a hét bármely napján lakóink elhagyhatják azt, akiknek ezt egészségi állapota lehetővé teszi. Saját költségen üdülésen és külföldi utazáson vehetnek részt.

 

Csongrád-Csanád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthona

Cím: 6726 Szeged, Torontál tér 1.

Megbízott Telephely vezető: Kecskés Marianna

Telefon: 62 / 434-034

Fax: 62 / 435-259

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A szegedi Vakok Otthona a Tisza partján, festőien szép környezetben épült 1912-ben az akkori Népjóléti Minisztérium kezdeményezésére. Az intézmény 122 fő vak és gyengénlátó, halmozottan sérült vagy pszichiátriai beteg ember számára biztosít bentlakásos ellátást. A 122 férőhelyből 82 férőhely a fogyatékos, 40 férőhely a pszichiátriai betegek részére van fenntartva. Az ápolás és gondozás területéhez kapcsolódóan kiemelkedően fontos tevékenység a lelki egészség védelme, mely egyéni foglalkozást igényel. Kulturális programok, kirándulások szervezésével igyekeznek kellemesebbé tenni az otthonlakók hétköznapjait, nem feledkezve meg ünnepnapjainkról sem. Otthonlakóink egészségi állapotát belgyógyász, szemész és ideggyógyász rendszeresen felügyeli és ellenőrzi. Ezen kívül szakorvosok végzik a különböző kórképek ellenőrzését (pl. epilepszia, ortopédia, Parkinson-kór).